X
Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací. Přijmout všechny soubory cookie Přizpůsobit
Stoupací plošina, pochůzná lávka, komínová lávka
Stoupací plošina, pochůzná lávka, komínová lávka

Stoupací plošina, pochůzná lávka, komínová lávka

165 Kč

Historie ceny     Historie ceny

Nejnižší cena za posledních 90 dní byla 165 Kč

S DPH

Uvedená cena je za 1 kus

Barva:
Délka:
Celkem k úhradě
Počet
kus
U dodavatele, dodací lhůta: 3 dny

Stoupací plošina (rošt) je určena pro montáž do všech typů držáků stoupací plošiny případně společně s držákem roštu do nosných tašek.

Stoupací plošina (rošt) 40 cm - 300 cm*

Stoupací plošina ocelová 250 mm umožňuje bezpečný pohyb po střeše. Je vhodná zejména pro kominíky. Používá se hlavně v blízkosti komínů nebo střešních oken. Tento výrobek splňuje požadavky evropské normy EN 516. Je vyroben z žárově pozinkovaného ocelového plechu a je vysoce odolný proti korozi a vnějším vlivům. K dispozici jsou dvě povrchové úpravy – nelakované nebo práškově lakované.

Materiál

Žárově pozinkovaný plochý profil; nabízen v přírodním provedení (nelakovaném) nebo práškově nastříkaný. Lze dodat lávky lakované na atypickou barvu (jinou než v tabulce) s příplatkem (termín realizace do 10 dnů).

Rozměry

Stoupací plošina je široká 250 mm a její délka závisí na zvolené variantě. Nabízíme následující délky stoupacích plošin:

  • 40 cm
  • 60 cm
  • 80 cm
  • 100 cm
  • 120 cm
  • 150 cm
  • 200 cm
  • 300 cm - na individuální objednávku

 

Stoupací plošina

Montáž na všechny druhy krytin

Naše střešní lávky lze instalovat na jakýkoli typ střešních krytin. Díky naší široké nabídce máme v sortimentu produkt, který lze namontovat na každý typ střešního krytu. Bez ohledu na materiál, ze kterého je vaše střecha vyrobena, jsme schopni dodat vhodné řešení pro vaše potřeby.

Různé délky

Stoupací plošina je široká 250 mm a její délka závisí na zvolené variantě. Nabízíme následující délky stoupacích plošin: 40 cm, 60 cm, 80 cm, 100 cm, 120 cm, 150 cm, 200 cm, 300 cm*

Kompletní montážní sady

Pro pohodlí klientů jsme zavedli do naší nabídky kompletní sady střešní komunikace – balíčky SMART – přizpůsobené různým typům střešních krytin. Pro pohodlí klientů jsme do naší nabídky zavedli kompletní sady střešní komunikace - balíčky SMART - přizpůsobené různým typům střešních krytin. Tyto balíčky jsou také velmi atraktivní cenově, což přispívá k jejich široké dostupnosti.

Zinkový povlak

Všechny prvky jsou vyráběny z oceli, která prošla procesem pocínování. Jedná se o nejúčinnější a nejtrvalejší způsob ochrany oceli před korozi. Během procesu pocínování dochází k pronikání zinkových atomů do vnější vrstvy oceli, vytváří se povrchová slitina železa a zinku, která tvoří ochrannou vrstvu proti korozi. Trvanlivost zinkových povlaků může v závislosti na podmínkách dosáhnout až 100 let.

Práškové lakování

Povrchová úprava práškovým lakováním je odolná proti korozi, chemikáliím, vysokým teplotám a mechanickému poškození. Elektricky nabité částice práškové barvy se nanášejí na kovový povrch, který se pak zahřeje na 140-200°C, což způsobí tání a polymerizaci prášku. Výhody práškového lakování zahrnují hladký povrch bez prasklin a skvrn, antikorozní účinky, odolnost proti mechanickému poškození, tepelnou a chemickou odolnost a šetrnost k životnímu prostředí.

Široká paleta barev

K dispozici jsou dvě povrchové úpravy – nelakované nebo práškově lakované. Pokud jde o práškové lakování, můžete si vybrat z devít krásných standardních barev. Lze dodat konzoly lakované na atypickou (jinou než uvedenou v tabulce) barvu s příplatkem (termín realizace do 10 dnů).

Co je potřeba k instalaci komínových lávek?

Pro správnou montáž budete potřebovat následující položky:

  • Stoupací plošina (od 40 do 300* cm)
  • Kolébka pochůzné lávky
  • Vzpěra pochůzné lávky (v závislosti na typu střešní krytiny)
  • Spojka pochůzné lávky (pokud potřebujete spojit delší řadu lavek)
  • Montážní šrouby pro spojení jednotlivých prvků (v balíčku SMART je získáte zdarma)
  • Šrouby pro připevnění lavice ke konstrukci (nejsou součásti balení)

*delká 300 cm pouze na poptání



 

Ochranný nátěr – standardní dostupné barvy:*
* Dostupnost barev se může lišit v závislosti na produktu



RAL 8004

RAL 8017

RAL 8019
RAL 8012
RAL 3004
RAL 9005
RAL 7016
RAL 6020
Pozink

Obecná pravidla montáže střešní komunikace

Upevnění prvků vzájemně a ke střeše.

Držáky střešní komunikace musejí být k dřevěné konstrukci střechy připevněny vruty do dřeva podle normy PN-EN 14592+A1:2012. Vruty 8 mm x 60 mm pro připevnění držáku ke střeše naleznete také v našem obchodě. Prvky je nutné vzájemně spojovat pomocí šroubů (Ø 8 mm) přiložených v sadě

Komínové lávky jsou určeny k tvorbě komunikačních tahů vedoucích napříč spádem střechy. Držáky lávek je nutné ke střeše připevnit ve vzdálenostech minimálně 80 cm. Pozor! Je to maximální vzdálenost, kterou připouští norma. Podrobnější informace ohledně držáků a počtu upevňovacích vrutů a jejich rozměrů je nutné stanovit v technickém projektu.

Střešní nášlapy jsou doplňkem systému komínových lávek a jsou určeny k tvorbě komunikačních tahů podél spádu střechy. Střešní nášlapy by měly být rozmístěny střídavě, umožňují tak chůzi po střeše jako po schodech. Při navrhování odstupů mezi nášlapy je nutné zohlednit úhel sklonu střechy:

  • Při sklonu střechy do 30° – nášlapy montovat v každé druhé řadě tašek, ve vzdálenosti 70 cm od sebe.
  • Při sklonu střechy nad 30° – nášlapy montovat v každé řadě tašek, každých 35–40 cm.

Pozor! Výše uvedené informace jsou výsledkem shromážděných informací a našich zkušeností. Výše uvedené informace nelze považovat za návod k montáži. Použití střešní komunikace by mělo být shodné s technickým projektem, zpracovaným pro daný objekt se zohledněním požadavků příslušných norem a platných technických a stavebních předpisů. Pro přidání dodatečných držáků k sadě využijte nabídky jednotlivých prvků.

Držák komínové lávky – plechová střešní krytina je určen k montáži na střechy zakryté plechovou střešní krytinou. Je to nosný prvek komínové lávky nebo střešního nášlapu. Držák se upevňuje přímo na plechovou střešní krytinu přes lať do krokve. Upevňovací vruty ø8 je nutné zvolit tak, aby jejich délka značně překračovala tloušťku latě. S ohledem na porušení těsnění střešní krytiny je nutné používat vruty s těsnicí podložkou a montážní otvory dodatečně utěsnit asfaltovou hmotou, silikonem nebo jiným těsnicím přípravkem. Držáky lávky je nutné montovat ve vzdálenosti minimálně 800 mm a u každého případného spoje roštů komínových lávek pomocí spojek.

Potřebujete pomoc s objednávkou? Kontaktujte nás, pomůžeme!







LV040.POZINK
0 ks

Parametry

Použití výrobku
Falcované krytiny
Na stěnu, komín
Plechové tašky
Plechový šindel
Ploché krytiny
Pálené a betonové tašky
Trapézové plechy
Použití výrobku
Falcované krytiny
Na stěnu, komín
Plechové tašky
Plechový šindel
Ploché krytiny
Pálené a betonové tašky
Trapézové plechy